Schimbarea la Față a Mântuitorului. Sărbătoare în Biserica Ortodoxă4Foto© romaniatv.net

Schimbarea la Față a Mântuitorului. Sărbătoare în Biserica Ortodoxă

, 7 știri, 165 vizualizări

Astăzi, 6 august 2020, este sărbătorită Schimbarea la Față a Mântuitorului Iisus. Sărbătoarea este cinstită atât de Biserica Ortodoxă, cât și de Biserica Catolică. Schimbarea la Față a Mântuitorului se ține înaintea Adormirii Maicii Domnului, cea mai importantă din perioada verii. Sărbătoarea de astăzi este una plină de tradiții și obiceiuri în întreaga țară. Astăzi este și dezlegarea la pește, conform calendarului creștin

Creștinii ortodocși și cei catolici sărbătoresc astăzi, 6 august 2020, Schimbarea la Față a Mântuitorului Iisus Hristos. Sărbătoarea este cinstită de Biserica Ortodoxă și de Biserica Catolică și este trecută cu cruce roșie în calendar. Schimbarea la Față a Mântuitorului a avut loc înainte de intrarea lui Iisus în Ierusalim și de răstignire. Este considerată a fi sărbătoarea premergătoare Adormirii Maicii Domnului, cea mai importantă din această perioadă a anului. Sărbătoarea este cuprinsă în Postul Adormirii Maicii Domnului, însă astăzi este dezlegarea la pește.

Sărbătoarea de astăzi este cinstită atât de Biserica Ortodoxă, cât și de Biserica Catolică. Schimbarea la Față a lui Iisus Hristos are ca semnificație momentul în care apostolii Mântuitorului, aflați pe Muntele Tabor, s-au convins că acesta nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci Fiul Său.