Schimbări după intrarea României în spațiul Schengen18Foto2Video© stirileprotv.ro

Schimbări după intrarea României în spațiul Schengen

, 36 știri, 12 vizualizări

Ziua de 31 martie 2024, data când România intră în Schengen aerian și maritim, vine și cu o serie de schimbări pentru pasageri. De aceea, Bogdan Despescu a ținut să ia parte la conferință de presă organizată la Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”.

„Dorim să prezentăm și să lămurim toate aspectele ce țin de măsurile dispuse de Ministerul Afacerilor Interne începând cu data de 31 martie 2024, respectiv măsurile necesare odată cu intrarea României în spațiul Schengen, când vor fi ridicate controalele la frontieră pe spațiul aerian și maritim. Această situație nu impune nicio obligație suplimentară pentru pasageri. Obligațiile suplimentare sunt exclusiv în sarcina autorităților”, a declarat Bogdan Despescu.

El a arătat că anul trecut prin aeroporturile din România au trecut 23 de milioane de pasageri.

„Analizele cu privire la necesarul de forță au avut la bază informațiile din anul 2023 și în urmă cu mai mulți ani. Pe aeroporturile din România, au fost înregistrate, în anul 2023, peste 160.000 de curse – 66% dintre acestea fiind Schengen – și mai bine de jumătate din cele Schengen pe Aeroportul Otopeni.