Schimbări majore în regulamentul UEFA Champions League2Foto© bzi.ro

Schimbări majore în regulamentul UEFA Champions League

, 4 știri, 46 vizualizări

8 dintre cele mai importante modificări care vor avea loc în sezonul următor în Liga Campionilor:

1. Ziduri fără adversari! De acum înainte, jucătorii echipelor aflate în ofensivă nu se vor mai putea infiltra în zidul format de fundași. Dacă în acest moment atacanții încearcă să creeze spații în zidul advers și apelează la diverse tertipuri pentru a-l ajuta pe executant, din sezonul următor niciun jucător advers nu va avea voie să se apropie la mai mult de un metru de zid.

2. Out-ul de poartă nu se mai repetă. Din noul sezon, jucătorii nu vor mai fi obligați să părăsească careul în momentul repunerii de la 6 metri. Până acum, dacă portarul pasa la un coechipier aflat în interiorul careului, lovitura trebuia să se repete, însă, din noul sezon, jocul va fi lăsat să continue.

3. Dispare "mingea de arbitru". Dacă jocul va fi oprit în interiorul careului, portarul va primi direct mingea de la arbitru. Dacă jocul va fi oprit când mingea e în afara careului, atunci echipa care a atins-o ultima o va primi la reluare. Toți jucătorii vor trebui să stea la o distanță de cel puțin 4 metri față de cel care primește balonul de la arbitru.