Se transmite sau nu Sars-CoV-2 prin alimente? Anunțul neașteptat5Foto© stirileprotv.ro

Se transmite sau nu Sars-CoV-2 prin alimente? Anunțul neașteptat

, 10 știri, 99 vizualizări

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor afirmă că nu există dovezi științifice că alimentele sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a noului coronavirus, în prezent neexistând informații disponibile privind prezența pe alimente a virusului responsabil de COVID-19 și supraviețuirea acestuia în alimente, astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor, transmite Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor afirmă că nu există dovezi științifice că alimentele de origine animală - carne, lapte, pește, produse din carne - sau cele de origine nonanimală - legume, fructe, pâine, produse de patiserie - sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a virusului.

În prezent, nu există informații disponibile privind prezența pe alimente a virusului responsabil de COVID-19 și supraviețuirea acestuia în alimente, astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor. De asemenea, până în prezent nu există nicio dovadă a faptului că produsele alimentare au fost sursa sau vectorul care au contribuit la răspândirea virusului, arată ANSVSA.