Se va plăti taxă de trecere pe Autostrada dintre Brașov și Comarnic5Foto© realitatea.net

Se va plăti taxă de trecere pe Autostrada dintre Brașov și Comarnic

, 6 știri, 34 vizualizări

Vom avea autostradă, dar plătim trecerea. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că Autostrada Comarnic-Brașov s-ar putea face în parteneriat public-privat, iar pe această autostradă va exista taxă de acces.

„Există o listă de proiecte, toate eligibile pe programe europene, toate, doar că n-ajung banii europeni. Care se termină vor avea finanțare. Dacă se termină mai repede Pașcani-Suceava sau Pașcani-Siret, din acea sumă din banii europeni acea sumă va fi decontată. Toate aceste lucruri te duc până la 40 de miliarde, oricât am face noi, maxim. Diferența ca să ajungi la acea rețea decentă e de încă 30 de miliarde. Pentru aceste 30 de miliarde, poate Craiova – Severin – Caransebeș – Lugoj va fi pe PPP”, a declarat ministrul Transporturilor la Digi 24.

ComarnicBrașov poate fi o soluție. Dacă lucrurile vor înainta foarte repede, am dat exemplu sectorul de la Codlea, dacă semnăm anul acesta, și vom semna anul acesta contractul, va fi pe bani europeni, nu va fi pe PPP”, a adăugat Sorin Grindeanu.