Secretar de stat din Ministerul Culturii, acuzat că a hărțuit sexual o minoră5Foto© antena3.ro

Secretar de stat din Ministerul Culturii, acuzat că a hărțuit sexual o minoră

, 8 știri, 15 vizualizări

Povestea presupusei agresiuni a fost relatată de publicația online Reporter de Iași, care citează o plângere pe care victima, Maria S., a depus-o în ianuarie 2018 către conducerea Operei Naționale Române Iași. La acel moment, tenorul Marcovici era director general adjunct, iar tânăra care i-a adus acuzații membră a corului.

În sesizarea citată de Reporter de Iași se menționează: „În seara de 31 decembrie 2016, mă aflam la concertul de Anul Nou din fața Palatului Culturii din Iași împreună cu o colegă, unde printre alte formații cânta și formația domnului Marcovici, formația «Karma». După concert, domnul Marcovici a venit la grupul nostru, s-a îndreptat către mine și a întins buzele dorind să mă sărute.

În acel moment am întins obrazul, ferindu-mi fața, fiind clară intenția domnului Marcovici de a mă săruta pe buze. I-am spus că am 17 ani, și el e mult mai mare, căsătorit și nu pot da curs unor astfel de propuneri. El a râs și mi-a spus că mai am un pic și sunt bătrână, și că acum sunt numai bună.