Secretarul general al ONU trage un semnal de alarmă: ″Fac apel la liderii mondiali să declare Stare de Urgență Climatică″5Foto© stirileprotv.ro

Secretarul general al ONU trage un semnal de alarmă: ″Fac apel la liderii mondiali să declare Stare de Urgență Climatică″

, 8 știri, 150 vizualizări

Liderii politici ar trebui să declare "stare de urgență climatică" în țările lor, pentru a evita ca încălzirea globală să ajungă la un nivel catastrofal, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în alocuțiunea din deschiderea unui summit dedicat climei, transmite Agerpres.

Peste 70 de lideri politici din întreaga lume urmează să se adreseze în cadrul acestui summit de o zi, desfășurat în spațiul virtual, și care are drept obiectiv pregătirea terenului pentru reduceri mai drastice ale emisiilor de gaze cu efect de seră.

"Poate cineva să mai respingă faptul că ne confruntăm cu o urgență dramatică? Din acest motiv, azi, lansez un apel către toți liderii de pretutindeni să declare Stare de Urgență Climatică în țările lor până când se va ajunge la neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon", a declarat Guterres prin videoconferință.