Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti aduce metroul de la Gara de Nord la Gara Progresul4Foto© realitatea.net

Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti aduce metroul de la Gara de Nord la Gara Progresul

, 10 știri, 7 vizualizări

În calitate de lider de asociere (alături de Ministerul Transporturilor, Metrorex, Consiliul Județean Ilfov și Sectorul 5 al Capitalei), Sectorul 4 demarează amplul proiect de construire a noii magistrale de metrou – M4, dintre Gara de Nord și Gara Progresul.

Pentru realizarea acestui obiectiv de importanță strategică pentru Capitală, Sectorul 4 a depus deja cererea de finanțare în sumă totală de 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, ce vor fi accesați prin ”Programul Transport” al Uniunii Europene 2021-2027. Având în vedere stadiul avansat în care se află acest proiect, semnarea contractului de finanțare este preconizată a avea loc într-un interval de cel mult 60 de zile, fapt ce va permite derularea rapidă a tuturor procedurilor premergătoare construcției efective.

În paralel, conform estimărilor specialiștilor angrenați în derularea acestui obiectiv de investiții, până la finalul lunii februarie a.c., va fi lansată în S.I.C.A.P. și procedura de licitație publică pentru proiectare și execuție.