Șeful Armatei avertizează că există riscul escaladării conflictului din Ucraina și că România trebuie să se pregătească11Foto1Video© libertatea.ro

Șeful Armatei avertizează că există riscul escaladării conflictului din Ucraina și că România trebuie să se pregătească

, 17 știri, 53 vizualizări

Șeful Statului Major al Apărării, general Gheorghiță Vlad, a declarat miercuri că unele prognoze și scenarii indică porbabilitatea escaladării conflictelor, incluisiv a celor de natură militară, motiv pentru care, pentru diminuarea acestei probabilități, autoritățile mizează în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât la nivel național, cât și la nivel aliat.

„Prognoza pe care o facem realității de mâine include dezvoltări și scenarii dintre care unele indică probabilitatea escaladării conflictelor, inclusiv a celor de natură militară. Pentru diminuarea acestei probabilități mizăm în continuare pe efectul de descurajare generat de o capacitate defensivă credibilă, atât în plan național, cât și în cel aliat.

Iată de ce apăsăm în continuare pedala accelerării intăririi instituției apărării naționale și a consolidării posturii NATO de descurajare și apărare”, a afirmat Gheorghiță Vlad în discursul rostit la deschiderea Expoziției internaționale Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2024.

Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că România este cumva amenințată
Klaus Iohannis,
Klaus Iohannis: “Nu este cazul să intrăm în panică sau să credem că…
România nu va trimite combatanți în Ucraina, este simplă discuția și cred că cu asta s-a și terminat
Klaus Iohannis,
Iohannis s-a dezlănțuit: România NU va trimite sistem Patriot Ucrainei…