Șeful Jandarmeriei Române, pus sub urmărire penală de DNA4Foto© bzi.ro

Șeful Jandarmeriei Române, pus sub urmărire penală de DNA

, 8 știri, 40 vizualizări

Anchetă de proporții la Jandarmeria Română. Conform unor informații apărute în presă, șefii instituției vor fi chemați la DNA, săptămâna viitoare, în calitate de suspecți. Mai exact, Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de DNA pentru că ar fi încasat ilegal sute de ore suplimentare.

Site-ul G4Media anunță că prejudiciul constatat de procurori ar fi de peste 80.000 de lei, conform unor surse din cadrul MAI. Sursa citată notează că DNA ar fi fost sesizată e către Direcția Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne, în urma verificărilor din luna iulie. Au fost solicitate atunci toate documentele oficiale privitoare la salariile încasate de șeful instituției, Bogdan Enescu, în perioada aprilie- iunie.

În prezent, la două luni distanță, șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub urmărire penală pentru infracțiunea de „uzurpare a funcției din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție”.