Senatul discută, în plenul de luni, cererea de urmărire penală în cazul lui Florian Bodog2Foto© euractiv.ro

Senatul discută, în plenul de luni, cererea de urmărire penală în cazul lui Florian Bodog

, 18 știri, 29 vizualizări

Cererea DNA de ridicare a imunității lui Florian Bodog, transmisă Senatului la începutul lunii iulie, vizează săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului său.

Comisia juridică din Senat a decis, săptămâna trecută, întocmirea unui raport de respingere a încuviințării începerii urmăririi penale în cazul lui Bodog, urmând ca propunerea să fie votată în plen. Senatorul Florian Bodog a fost audiat marțea trecută în Comisia juridică. Legat de dosar, el a subliniat că toți consilierii săi personali au prestat activități pentru care au fost remunerați.

Potrivit DNA, "în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară".