Shakira a scăpat de problemele juridice pe care le avea în Spania, după ce a fost acuzată de fraudă fiscală4Foto© stirileprotv.ro

Shakira a scăpat de problemele juridice pe care le avea în Spania, după ce a fost acuzată de fraudă fiscală

, 6 știri, 22 vizualizări

Un tribunal spaniol a anunțat joi că a clasat cea de-a doua procedură pentru fraudă fiscală deschisă împotriva celebrei cântărețe Shakira, care a scăpat astfel de problemele juridice pe care le avea în țara în care a locuit timp de mai mulți ani, relatează agențiile AFP și Reuters, citate de Agerpres. În urma solicitării Parchetului spaniol, anunțată miercuri, un tribunal de la periferia orașului Barcelona a admis că artista columbiană a comis „nereguli” în declarația ei fiscală din 2018, cu un prejudiciu de aproximativ 6 milioane de euro pentru fiscul spaniol.

Însă „neregulile nu sunt suficiente pentru a constitui o infracțiune (penală) împotriva administrației fiscale”, a declarat magistratul însărcinat cu acest caz, potrivit căruia interpreta piesei „Hips don’t lie” nu a avut „intenția de a frauda fiscul”.

Parchetul spaniol a decis că nu există „probe suficiente” pentru a formula acuzații penale împotriva Shakirei în acest dosar. Tribunalul anunțase în iulie 2023 că a deschis această procedură împotriva cântăreței, suspectată la acea vreme că a folosit societăți cu sedii în paradisuri fiscale pentru a evita să-și plătească integral impozitul pe venit și pe avere în 2018.