Sindicalistii Metrorex sustin ca trenurile vechi s-au defectat mai des decat cele noi2Foto© realitatea.net

Sindicalistii Metrorex sustin ca trenurile vechi s-au defectat mai des decat cele noi

, 5 știri, 24 vizualizări

Trenurile CAF utilizate de Metrorex au înregistrat în primele patru luni ale acestui an 42 de defecțiuni în utilizare, în timp ce garniturile Astra Arad, cu o vechime de 40 de ani, s-au defectat de 39 de ori, au afirmat, joi, reprezentanții Unității – Sindicatul Liber Metrou (USLM), într-o conferință de presă, citând un raport al Metrorex.

“Avem o situație ciudată, dar adevărată, cu trenurile care circulă azi în metrou, care sunt de trei tipuri: trenurile IVA sau Astra Arad – cum se numea la vremea respectivă – și care încă mai circulă după 40 de ani, trenurile Bombardier și trenurile CAF, cele cu care avem mari probleme în ultima perioadă. Vă pun la dispoziție această situație: de la 1 ianuarie (2019 – n.

r.) acele trenuri românești care circulă de 40 de ani au înregistrat 39 de defecțiuni, iar trenurile CAF, care sunt de 1 an, au înregistrat 42 de defecțiuni. Vă dau și situația concretă a numărului de trenuri pe magistrale: avem pe Magistrala 2 IMGB-Pipera 26 de trenuri, dintre care 24 CAF, motiv pentru care am înregistrat cele mai multe defecțiuni și evenimente pe această magistrală 2.