Sindicat: Tarom nu va mai ridica niciun avion de la sol, dacă nu va fi exceptată de la măsurile fiscale6Foto© cotidianul.ro

Sindicat: Tarom nu va mai ridica niciun avion de la sol, dacă nu va fi exceptată de la măsurile fiscale

, 15 știri, 34 vizualizări

Sindicatul Tarom atenționează că, începând cu data de 1 decembrie, nu va mai zbura niciun avion, dacă nu va fi exceptată compania de la prevederile Legii 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare.

"În situația în care TAROM nu va fi exceptată de la prevederile acestei Legi a "rușinii naționale" iar alte companii cu capital majoritar de stat, dar care nu lucrează neapărat într-o piață concurențială vor fi exceptate, noi, membrii Sindicatului Unit TAROM (SUT), începând cu 1 decembrie 2023, piloți, însoțitori de bord, mecanici de aviație, personal operativ de sol nu vom mai ridica niciun avion de la sol", se menționează într-un comunicat al sindicatului.

În urma apariției "legii austerității" (măsuri fiscale care se vor aplica de la 1 ianuarie 2024 - n. red.), Sindicatul Unit TAROM a depus un Memorandum la Guvern și la ministerul Transporturilor de exceptare a companiei de la prevederile acesteia.