Sindromul Havana: Serviciul secret al armatei ruse a folosit o armă energetică împotriva diplomaților și spionilor americani6Foto© stirileprotv.ro

Sindromul Havana: Serviciul secret al armatei ruse a folosit o armă energetică împotriva diplomaților și spionilor americani

, 12 știri, 31 vizualizări

Asasini GRU au atacat cu arme energetice peste 100 de diplomați și spioni americani, inclusiv soțiile și copiii acestora, în perioada 2014-2021, arată o investigație realizată timp de mai bine de un an de The Insider, în colaborare cu 60 Seconds și Der Spiegel.

Ancheta a descoperit dovezi care leagă afecțiunea misterioasă cunoscută sub numele de Sindromul Havana de membrii agenției de informații militare a Rusiei. Unitatea 29155 GRU ar fi folosit arme cu energie direcționată pentru a viza personalul guvernului american, uneori chiar în inima SUA, la Washington, scrie The Kyiv Independent.

Sindromul Havana a intrat pentru prima dată în atenția publicului în 2017, după ce peste 20 de oficiali americani detașați în Cuba au suferit afecțiuni medicale ciudate în Havana.