Situația ar putea scăpa de sub control în România. Avertismentul epidemiologului Virgil Musta© antena3.ro

Situația ar putea scăpa de sub control în România. Avertismentul epidemiologului Virgil Musta

, 4 știri, 94 vizualizări

Șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, Virgil Musta, a declarat că, în aceste zile, în care cazurile de COVID cresc tot mai mult, speră să nu ajungem în situația Italiei.

"Din păcate, numărul de cazuri crește pe zi ce trece și ne așteptăm să crească în continuare. Problema este că la un moment dat, numărul de cazuri va depăși capacitatea spitalelor din țara noastră și a secțiilor de terapie intensivă. Atunci vom avea o problemă.

Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei. Pacienții nu au mai avut locuri să se interneze în spitale. Numărul este limitat. Cei care vor fi în stare gravă vor fi trimiși la domiciliu, pentru că nu vom avea locuri în spitale. Cu riscul de a deceda la domiciliu. Foarte probabil să ajungem la situația 'primul venit, primul servit', pentru că în continuare nu putem externa un pacient care este grav sau în formă severă, pentru a primi altul în stare gravă. Evaluarea va fi foarte dificilă de făcut", a spus medicul Virgil Musta, joi, potrivit b1.ro.