Situație de criză la Spitalul Gomoiu6Foto© adevarul.ro

Situație de criză la Spitalul Gomoiu

, 15 știri, 8 vizualizări

„Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) trage un semnal de alarmă în legătură cu profunda criză din sistemul de sănătate. Guvernanții au condus sistemul medical către un colaps iminent prin ignorarea crizei din domeniul sănătății și prin tăierile drastice ale fondurilor alocate spitalelor, punând astfel în situație critică viețile pacienților”, potrivit unui comunicat de presă.

ASSMB arată că vineri camera de gardă de la Spitalul de Copii Gomoiu se află în pericol de a fi închisă din lipsă de personal.

„Spitalul este sub coordonarea ASSMB, însă, în urma ordonanței emise de guvernul Ciolacu, angajările au fost blocate încă de anul trecut. Ca exemplu, peste 40 de asistente și infirmiere au plecat și nu au putut fi înlocuite, iar medicii, oricât de eroi ar fi, nu pot face miracole pentru salvarea de vieți și tratarea corespunzătoare a celor suferinzi. În ultimele trei săptămâni au fost diagnosticați cu gripă în jur de 500 de copii la unitatea sanitară, o medie aproximativă de 200 de cazuri pe săptămână!”, se menționează în comunicat.