Sondaj în rândul palestinienilor: Trei din patru au o opinie pozitivă despre Hamas după atacul terorist din 7 octombrie3Foto© observatornews.ro

Sondaj în rândul palestinienilor: Trei din patru au o opinie pozitivă despre Hamas după atacul terorist din 7 octombrie

, 4 știri, 95 vizualizări

Mai bine de trei din patru palestinieni au o opinie pozitivă despre Hamas, potrivit unui sondaj de opinie realizat de firma de sondare Lumea arabă pentru cercetare și dezvoltare (Arab World for Research and Development, AWRAD) după atacul terorist din 7 octombrie comis de gruparea islamistă palestiniană pe teritoriul Israelului, scrie Agerpres citând agenția de presă israeliană TPS.

Institutul de sondare, cu sediul la Ramallah, a chestionat 668 de adulți palestinieni din sudul Fâșiei Gaza și din Cisiordania, între 31 octombrie și 7 noiembrie. AWRAD a informat că eșantionul reprezentativ a inclus persoane cu caracteristici socio-economice diferite și a beneficiat de o reprezentare egală între femei și bărbați, „distribuiți în mod proporțional în Cisiordania și Gaza”. Marja de eroare este de +/-4%.

Sondajul palestinian - primul de acest fel după atacurile Hamas din 7 octombrie - a relevat că 48,2% dintre respondenți caracterizează rolul Hamas drept „foarte pozitiv”, în timp ce 27,8% consideră rolul grupării ca fiind „oarecum pozitiv”. Aproape 80% dintre palestinienii chestionați privesc rolul Brigăzilor Al-Qassam, aripa armată a Hamas, drept pozitiv.