Șor a câștigat alegerile în Găgăuzia4Foto© libertatea.ro

Șor a câștigat alegerile în Găgăuzia

, 5 știri, 3 vizualizări

Evghenia Gutul din partidului de opoziție moldovenesc Sor a câștigat turul de scrutin al guvernatorilor în autonomia găgăuză a Moldovei, a anunțat duminică Comisia Electorală Centrală, după ce a numărat 100% din buletinele de vot. „Rezultatele turului de scrutin al șefului Găgăuziei sunt următoarele: Evghenia Gutul-27.376 de voturi, Grigore Uzun- 24.913 de voturi”, a scris comisia pe Facebook.

Uzun, care a candidat din partea altui partid de opoziție, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, și-a recunoscut înfrângerea.

Comisia din Găgăuzia a precizat că datele preliminare se bazează pe informațiile furnizate verbal de birourile și secțiile de votare. La cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, care s-a desfășurat duminică, au participat 47.981 persoane, prezența la vot fiind de 54,56%. Pentru ca alegerea guvernatorului să aibă loc, cel puțin o treime dintre alegătorii incluși pe listele electorale trebuie să participe la al doilea tur. Din acest punct de vedere, scrutinul ar fi valid.