Sorina Pintea, ministrul Sănătății, afirmă că acordul cu Ungaria privind transplantul pulmonar va fi semnat la finalul lunii mai© agerpres.ro

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, afirmă că acordul cu Ungaria privind transplantul pulmonar va fi semnat la finalul lunii mai

, 5 știri, 27 vizualizări

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat marți că acordul cu Ungaria privind transplantul pulmonar va fi semnat la sfârșitul lunii mai, după ce va exista și procedura prin care pacienții români vor merge pentru a face intervențiile în țara vecină.

"Am fost ieri în Ungaria și am discutat cu omologul meu, domnul ministru Miklos Kasler, de posibilitatea semnării unui acord privind efectuarea de transplant pulmonar pacienților din România și nu numai. Am discutat și despre achiziția comună de medicamente, despre probleme legate de oncologie.

Pentru transplantul pulmonar avem un acord pe care deja l-am agreat ambele părți, dar eu am opinat că vom semna acest acord în momentul în care vom avea și procedura prin care pacienții vor merge în străinătate.