Sorina Pintea suspendă temporar exportul paralel de citostatice și imunosupresoare care sunt insuficiente pe piața din România3Foto© bzi.ro

Sorina Pintea suspendă temporar exportul paralel de citostatice și imunosupresoare care sunt insuficiente pe piața din România

, 12 știri, 7 vizualizări

Pintea a declarat că suspendarea exporturilor este temporară și se va relua peste 6 luni. Decizia a fost luată deoarece pe piața românească a apărut o criză ca urmare a faptului că unii producători preferă să vândă aceste medicamente vitale pentru pacienții bolnavi de cancer sau care au suferit un transplant, în străinătate unde sunt mai scumpe.

Ministrul a anunțat că 125 de citostatice și 47 de imunosupresoare nu vor mai putea fi distribuite în afara României pentru o perioadă de 6 luni, scrie Hotnews.

Ministerul Sănătății a elaborat un proiect de Ordin în acest sens, iar ministrul Sorina Pintea spune că actul normativ urmează, mai mult ca sigur, să fie aprobat. Sorina Pintea a precizat că măsura a fost recomandată de Agenția Națională a Medicamentului și că „vom respecta toți pașii, vom notifica Comisia Europeană și vom argumenta”.