Spitalul din Suceava se redeschide pentru toate afectiunile© puterea.ro

Spitalul din Suceava se redeschide pentru toate afectiunile

, 9 știri, 25 vizualizări

La Spitalul Județean Suceava se vor opera din nou urgențele chirurgicale, la pacienți non COVID. Conducerea unității medicale susține că celelalte spitale din județ nu mai fac față solicitărilor. Primul pacient a fost deja internat și tratat.

Dacă ești din Suceava și ai nevoie de o operație urgență, nu mai trebuie să te duci, spre exemplu la spitalul din Rădăuți sau din alt oraș. Cea mai mare unitate medicală din Suceava s-a redeschis parțial, începând de luni și pentru pacienți non COVID, după ce de mai bine de două luni acolo au fost tratați doar pacienți cu infecția cu noul coronavirus.

“Decizia s-a luat datorită necesităților actuale, adică creșterea importantă a fluxului de pacienți cu alte patologii medicale decât cele COVID, faptul că s-au produs foarte multe decompensări în starea pacienților cu patologii cronice și că spitalele de la nivelul județului nu mai fac față solicitărilor din partea pacienților cu urgențe medico-chirurgicale”, a explicat Anatolii Buzdugan, managerul Spitalului Județean Suceava.