Spitalul Militar Central va implementa aplicația Coronavirus COVID-19 România5Foto© euractiv.ro

Spitalul Militar Central va implementa aplicația Coronavirus COVID-19 România

, 7 știri, 28 vizualizări

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” a câștigat, cu aplicația Coronavirus COVID-19 România, concursul de proiecte inițiat recent de Ministerul Educației, anunță Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Aplicația Coronavirus COVID-19 România realizează o hartă a distribuției spațiale a tuturor cazurilor confirmate oficial și o statistică ce arată evoluția pe zile. În plus, proiectul cuprinde informații legate de infrastructura spitalicească, densitatea populației, dar și detalii relevante ale fiecărui caz în parte.

„Principalii beneficiari ai aplicației sunt membrii comunității epidemiologice din Direcțiile de Sănătate Publică și din spitale, experți care vor beneficia de avantajele identificării rapide a contacților celor infectați cu COVID-19, ceea ce va conduce la facilitarea realizării anchetelor epidemiologice. În consecință, acest fapt va genera operaționalizarea unui sistem de alertă medicală timpurie (avertizare și transmitere, în timp real, a informațiilor relevante pentru fiecare cetățean)”, conform MApN.