Stadionul lui Napoli a primit numele lui Maradona4Foto© puterea.ro

Stadionul lui Napoli a primit numele lui Maradona

, 5 știri, 29 vizualizări

Fostul San Paolo, stadionul lui Napoli, a fost redenumit oficial ieri în semn de omagiu față de Diego Armando Maradona, decedat săptămâna trecută la vârsta de 60 de ani. Vineri, consiliul local al orașului de lângă Vezuviu a aprobat propunerea clubului, susținută și de primarul Luigi de Magistris.

Astfel, arena napoletanilor se numește de ieri Stadionul Diego Armando Maradona, un nou semn de prețuire față de legendarul fotbalist argentinian, care a evoluat șapte ani la Napoli, între 1984 și 1991. Maradona a disputat 188 de meciuri în tricoul grupării din Sudul Italiei, cele mai multe pentru o echipă de club, și a marcat 88 de goluri.

El Pibe d’Oro a condus-o pe Napoli spre cea mai glorioasă perioadă din istoria sa, grație celor două titluri de campioană, în 1987 și 1990, a Cupei UEFA, în 1989, și a Cupei Italiei, în 1987. Președintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, a propus ca numele stadionului San Paolo să fie schimbat în Diego Armando Maradona, iar rezoluția a fost semnată de toți membrii consiliului local.