Statele Unite au început retragerea trupelor din Siria

Statele Unite au început retragerea trupelor din Siria3Foto© stirileprotv.ro

Statele Unite au început retragerea trupelor din Siria

, 16 știri, 18 vizualizări

'Președintele Trump a luat decizia de a ne retrage trupele și o vom face', a declarat Pompeo într-o conferință de presă la Cairo, alături de omologul său egiptean Sameh Choukry, fără a preciza un calendar de revenire a forțelor americane.

Retragerea celor aproximativ 2.000 de militari americani desfășurați în Siria pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI), anunțată spre surpriza generală în decembrie de Trump, este percepută drept o ilustrare a contradicțiilor strategiei administrației sale, sau chiar ca o lipsă de strategie.

După ce a vorbit inițial despre o plecare din Siria imediată și totală, administrația de la Washington a dat înapoi, stabilind, prin vocile lui Mike Pompeo și John Bolton, consilierul de securitate al Casei Albe, condiții care sunt departe de a fi întrunite: o înfrângere definitivă a SI și garanția că luptătorii kurzi antijihadiști care au luptat alături de americani vor fi protejați.

Decizia președintelui Trump privind retragerea trupelor a fost luată. Vom face acest lucru
Mike Pompeo,
Administrația Donald Trump insistă că trupele americane vor…
America nu se va retrage până când nu se va încheia lupta împotriva terorismului. Vom depune eforturi pentru înfrângerea rețelelor teroriste Stat Islamic și Al-Qaida și a altor grupuri islamiste care ne amenință securitatea
Mike Pompeo,
Secretarul de Stat american: Statele Unite vor încerca să…
Președintele Trump a luat decizia de a ne retrage trupele, noi o vom face
Mike Pompeo,
Coaliția antijihadistă începe procesul retragerii din Siria