Studiourile de la Hollywood și actorii s-au înțeles să pună capăt grevei6Foto© observatornews.ro

Studiourile de la Hollywood și actorii s-au înțeles să pună capăt grevei

, 11 știri, 14 vizualizări

Sindicatul a declarat că greva se va încheia oficial astăzi și că mai multe detalii vor fi făcute publice în urma unei întâlniri din zilele următoare. A fost pentru prima dată, după 63 de ani, când atât scenariștii, cât și actorii au intrat în grevă împreună. De-a lungul protestului, actorii au cerut măriri de salariu și garanția că inteligența artificială nu le va lua locul în filme.

Actorii și marile studiouri de la Hollywood au ajuns miercuri la un acord pentru a pune capăt grevei care paralizează de mai multe luni producția de filme și seriale în Statele Unite și care a costat economia americană miliarde de dolari, a anunțat sindicatul actorilor SAG-AFTRA. "Greva se va încheia oficial joi, 9 noiembrie la 00H01", ora Los Angelesului (08.01 GMT), a explicat organizația într-un comunicat.

S-a ajuns la un "acord de principiu" după 118 zile de grevă a actorilor, care cereau salarii mai bune într-o industrie bulversată de streaming, precum și garanții privind inteligența artificială. Conținutul exact al acordului nu a fost încă dezvăluit, dar "informații suplimentare vor fi comunicate" vineri, a precizat sindicatul.