Studiu: 20% din populația Sucevei a fost imunizată natural pentru noul coronavirus3Foto© wall-street.ro

Studiu: 20% din populația Sucevei a fost imunizată natural pentru noul coronavirus

, 7 știri, 35 vizualizări

Principalul obiectiv al studiului MedLife a fost să măsoare rata de imunizare la infecția cu noul coronavirus și măsurarea riscului de infectare, după relaxarea restricțiilor. Rezultatele finale arată că rata de imunizare față de COVID-19 în rândul sucevenilor este de 20%, respectiv aproximativ 16.500 de persoane au dezvoltat anticorpi specifici.

Cele mai expuse au fost persoanele cu vârstă cuprinsă între 45 și 54 de ani, în rândul cărora testele de laborator au indicat prezența anticorpilor pentru 29% dintre acestea. La polul opus se regăsesc tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani pentru care nivelul de imunizare naturală este de 3 ori mai mic.

Studiul arată că din cei 512 suceveni testați 3,7% au fost confirmați pozitiv pentru noul coronavirus, aceștia fiind comunicați către DSP conform protocoalelor în vigoare. Raportat la numărul de locuitori de peste 25 de ani din municipiul Suceava, acest procent indică faptul că la acest moment peste 3000 de locuitori din Suceava sunt purtători ai virusului.