SUA anunță măsuri în cazul Arabiei Saudite după desecretizarea raportului privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi4Foto© realitatea.net

SUA anunță măsuri în cazul Arabiei Saudite după desecretizarea raportului privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

, 7 știri, 112 vizualizări

SUA urmează să facă, luni, un anunț cu privire la Arabia Saudită luni, a avertizat sâmbătă Joe Biden, în urma desecretizării raportului CIA în care Mohammed bin Salman este acuzat de aprobarea asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

Khashoggi, care a lucrat pentru Washington Post, era rezident american. Ademenit în interiorul consulatului saudit din Istanbul pe 2 octombrie 2018, jurnalistul a fost ucis de persoane care aveau legături cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite. A fost dezmembrat, iar cadavrul său a dispărut, nu a fost găsit nici până în prezent.

SUA au anunțat vineri sancțiuni financiare împotriva unei unități de intervenție specială și a fostului număr doi al serviciilor saudite de informații, Ahmad Asiri, apropiați prințului moștenitor al Arabiei Saudite pentru rolul lor în asasinarea lui Jamal Khashoggi.