Suma pentru care au fost vândute la licitație versurile scrise de mână ale melodiei „Hey Jude“ de Paul McCartney5Foto1Video© bzi.ro

Suma pentru care au fost vândute la licitație versurile scrise de mână ale melodiei „Hey Jude“ de Paul McCartney

, 7 știri, 36 vizualizări

Suma este de cinci ori mai mare față de cât s-a estimat inițial.

O pagină originală din scenariul cu desene, note și idei scrise de mână ale lui Paul McCartney la videoclipul „Hello, Goodbye“ (regizat de McCartney și filmat în noiembrie 1967), a fost vândută cu 83.200 de dolari.

De asemenea, scrumiera din aramă folosită de bateristul grupului, Ringo Starr, în timpul înregistrărilor la faimoasele studiouri din Abbey Road din Londra, a fost vândută pentru 32.500 de dolari.

The Beatles a fost înființată în anul 1960, în Liverpool, și a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr. Formația este considerată cea mai influentă în zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilații și 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat la începutul anilor 1970, a fost recompensată cu 8 premii Grammy din 24 de nominalizări, dar și cu un Oscar.