Țara a cărei economie va crește cu 86% în 2020, datorită descoperirii unor uriașe zăcăminte de petrol. Vom face un salt stratosferic2Foto© economie.hotnews.ro

Țara a cărei economie va crește cu 86% în 2020, datorită descoperirii unor uriașe zăcăminte de petrol. Vom face un salt stratosferic

, 8 știri, 34 vizualizări

Guyana, o țară cu 780.000 de locuitori care se învecinează cu Brazilia și Venezuela, va înregistra anul viitor o creștere economică de 86%, după un avans de 4,4% în acest an, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internațional.

Este vorba de un ritm de creștere de 14 ori mai mare decât cel înregistrat de China și se datorează descoperirii unor uriașe zăcăminte de petrol în apropierea coastelor Guyanei de către grupul american ExxonMobil în anul 2015, relatează Agerpres.

"Vom trece de la un nivel foarte scăzut la un salt stratosferic" a declarat ministrul de Finanțe din Guyana, Winston Jordan. Potrivit acestuia, Guvernul de la Georgetown intenționează să utilizeze o parte din banii care îi va primi drept redevențe pentru a construi autostrăzi care să facă legătura între orașele de coastă și zonele slab populate din interiorul țării, unde se află depozite de aur, diamante și bauxită.