Tăriceanu: ALDE are ca primă opțiune susținerea lui Firea la un nou mandat de primar general© romaniatv.net

Tăriceanu: ALDE are ca primă opțiune susținerea lui Firea la un nou mandat de primar general

, 4 știri, 65 vizualizări

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că prima opțiune a partidului său este susținerea actualului primar general, Gabriela Firea, pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, iar dacă nu va ajunge la o înțelegere cu PSD pentru liste comune în București, ALDE va avea proprii candidați.

„Nu aș putea spune că sunt cu adevărat negocieri, am purtat discuții, sunt câteva elemente de reper trasate, mai avem timp, nu ne-am fixat încă un termen limită la care să încheiem negocierile, dar sigur că în perioada următoare vom intra mai mult în detaliile acestei soluții. Vedem ca primă opțiune o candidatură comună și liste comune.

(...) Din discuțiile pe care le-am avut până acum cu partenerii noștri - PSD și Pro România - ar fi susținerea unei candidaturi comune în persoana actualului primar. Aceasta ar fi prima opțiune. Depinde de modul în care vor evolua negocierile. În cazul în care nu vom ajunge la o înțelegere, ALDE va avea propriul candidat la Primăria generală și la primăriile de sector”, a afirmat el.