Tăriceanu, despre Kovesi: Șmecherie avocățească, a scutit-o de confict cu Iohannis, care a demis-o3Foto© romaniatv.net

Tăriceanu, despre Kovesi: Șmecherie avocățească, a scutit-o de confict cu Iohannis, care a demis-o

, 8 știri, 62 vizualizări

Călin Popescu Tăriceanu a acceptat astăzi să vorbească despre decizia CEDO în cazul Laurei Codruța Kovesi. Potrivit declarațiilor făcute de șeful de la ALDE, acțiunea fostului procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție de a ataca la CEDO raportul Ministerului Justiției și nu decretul de demitere a fost ca să nu intre în conflict cu preșefintele României, cel care, în fapt, a demis-o.

“Oare de ce doamna Kovesi nu a atacat în contencios administrativ în România decretul prin care domnul Iohannis a demis-o? Așa cum a ales să facă fostul procuror general, să conteste în contencios propunerea de revocare. Revenind la doamna Kovesi, poate că judecătorii din România i-ar fi dat dreptate.

A preferat să meargă la CEDO, unde am înțeles că nu a atacat decretul de demitere, ci raportul Ministrului Justiției care a stat la baza propunerii de demitere. Deci o șmecherie avocățească care a scutit-o de un conflict cu cel care a demis-o, domnul Iohannis, și i-a dat șansa să deschidă în schimb un proces împotriva României”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu pentru Mediafax.