Tătaru: Prin nerespectarea regulilor, se poate întâmpla și la noi ce a fost în Italia și Spania© libertatea.ro

Tătaru: Prin nerespectarea regulilor, se poate întâmpla și la noi ce a fost în Italia și Spania

, 8 știri, 110 vizualizări

"Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca și intensitate a creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta - nu suntem în scădere - suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni niște lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (...). Eu aș vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă", a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la TVR.

Ministrul a mai spus că numărul de cazuri noi ar trebui să scadă cam într-o săptămână și jumătate, dacă toată lumea respectă regulile. „Dacă nu vom respecta aceste reguli, vom asista la o creștere accentuată de la o zi la alta, la o suprapopulare a spitalelor, la o aglomerare a UPU sau a secțiilor ATI, iar scenariile pe care le vedeam în martie-aprilie în Spania și Italia se pot repeta și la noi”, a avertizat Tătaru.

Luni, MS a anunțat că în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.