Tătaru: Un pacient confirmat cu coronavirus care refuză internarea trebuie să primească zile de concediu medical de la medicul de familie3Foto© euractiv.ro

Tătaru: Un pacient confirmat cu coronavirus care refuză internarea trebuie să primească zile de concediu medical de la medicul de familie

, 8 știri, 70 vizualizări

Ministrul Sănătății a precizat că un pacient confirmat cu coronavirus care refuză internarea trebuie să fie gestionat de medicul de familie, iar acesta este obligat să-i acorde concediu medical. Tătaru spune că internarea nu mai poate fi condiționată în prezent.

În timpul unei vizite pe care a întreprins-o la Constanța, ministrul a fost întrebat dacă își pot lua concediu medical cei care stau în izolare, invocându-se un caz de la Câmpina, unde medicul de familie i-a spus unui pacient că nu-i poate da concediu medical întrucât a refuzat internarea.

”Nu mai putem condiționa această internare în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut niște recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie și acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”, a explicat Tătaru.