Telenovelă cu CSM București și wild-card-ul pentru Liga Campionilor!2Foto© romaniatv.net

Telenovelă cu CSM București și wild-card-ul pentru Liga Campionilor!

, 5 știri, 31 vizualizări

Federația Europeană de Handbal (EHF) a anunțat miercuri, imediat după prânz, lista echipelor care vor participa în Liga Campionilor, dar și a formațiilor care au cerut o invitație pentru intrarea între cele mai bune 16 echipe ale Europei. Inițial, în prima știre publicată pe Facebook și pe Twitter, CSM București a fost uitată de forul de la Viena, dând mari emoții în birourile clubului de la București. S-a crezut, inițial, că problemele financiare de la echipă au cântărit din greu, iar CSM București nu a fost acceptată.

Vreme de trei ore nu s-a știut ce s-a întâmplat. EHF a șters știrea inițială și nu a mai anunțat nimic. Apoi, a revenit și a actualizat numele echipelor, între cele 12 cluburi care au solicitat o invitație în Liga Campionilor fiind trecută de această dată și CSM București. Nouă echipe, între care și SCM Rm. Vâlcea, sunt deja calificate pentru grupele Ligii Campionilor: Esbjerg, Odense (ambele Danemarca), Metz (Franța), Borussia Dortmund (Germania), Gyor (Ungaria), Buducnost (Muntenegru), Kristiansand (Norvegia), SCM Rm. Vâlcea (România) și Rostov Don (Rusia).

Pentru celelalte 7 locuri, EHF urmează să decidă între 12 formații: CSM București (România), CSKA Moscova (Rusia), BBM Bietigheim (Germania), Storhamar (Norvegia), FTC Budapesta (Ungaria), Brest (Franța) și Kumanovo (Macedonia), Kastamonu Belediyesi (Turcia), Hoors H 65 (Suedia), Podravka Koprivnica (Croația), Krim Ljubljana (Slovenia) și Banik Most (Cehia). Cele 7 nume care se vor alătura pentru grupele Ligii Campionilor vor fi anunțate de EHF pe 19 iunie.