Teodorovici: Pozitia ferma a PSD - eliminarea pensiilor speciale© wall-street.ro

Teodorovici: Pozitia ferma a PSD - eliminarea pensiilor speciale

, 7 știri, 24 vizualizări

"Pozitia ferma a PSD este fie de a elimina pensiile speciale, cu exceptia pensiilor militare, fie de a le taxa prin acel proiect pe care l-am depus. Fie eliminare la pensii speciale, fie aprobarea proiectului pe care l-am depus", a anuntat Eugen Teodorovici, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Intrebat despre pensiile alesilor locali care ar intra in vigoare la 1 ianuarie, Eugen Teodorovici a spus: "Este timp, pana la finalul lunii decembrie, sa se discute si sa fie un vot final, pe forma finala, pe una dintre cele doua variante: fie se elimina pensiile speciale cu exceptia celor militare, fie se taxeaza conform acelui proiect depus in Parlament. Asta ajuta si actualul Guvern. De aici vor fi economisite sume importante pe care le poate folosi Guvernul pentru alte zone".

Senatul a adoptat, pe 18 septembrie, in calitate de prima Camera sesizata, initiativa legislativa a senatorului PSD Eugen Teodorovici prin care sunt taxate pensiile speciale cuprinse intre 7.000 si 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depaseste 10.000 de lei, cu 50%.