Teodorovici: Suntem o tara sigura pentru investitori4Foto© stirileprotv.ro

Teodorovici: Suntem o tara sigura pentru investitori

, 11 știri, 10 vizualizări

Potrivit unui comunicat de presa al ministerului de resort, oficialul roman a avut sambata, 13 aprilie, intrevederi cu reprezentantii agentiilor de rating S&P, Moody's si Fitch. In acest context, Eugen Teodorovici a subliniat ca punctele forte ale Romaniei sunt: nivelul moderat al datoriei publice si al datoriei externe in comparatie cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene (UE) si mentinerea perspectivelor de crestere economica, scrie Agerpres.

Tot sambata, in marja vizitei oficiale de la Washington, programul ministrului roman al Finantelor Publice a cuprins si intalnirea cu Paul Thomsen, directorul Departamentului pentru Europa al FMI.

Discutiile dintre cei oficiali s-au axat pe cadrul macroeconomic al Romaniei, in acest sens Eugen Teodorovici dand asigurari ca Romania isi va respecta angajamentele asumate cu institutiile financiare internationale de a mentine deficitul sub 3%, si ca masurile luate in anul 2019 vor duce atat pentru acest an, cat si in viitor, la o crestere economica sustenabila.