Toate benzinariile si statiile GPL din Sectorul 6 incalca legile - Anuntul primarului Ciprian Ciucu6Foto© realitatea.net

Toate benzinariile si statiile GPL din Sectorul 6 incalca legile - Anuntul primarului Ciprian Ciucu

, 10 știri, 12 vizualizări

Doar una din cele 40 de stații de alimentare(benzinării și stații GPL) din Sectorul 6, controlate de Poliția Locală, are toate autorizațiile cerute de lege, dar nu respectă distanța față de imobile vecine, a anunțat Primăria Sectorului 6. Administrația locală nu are competențe să le închidă, însă a sesizat organele abilitate să facă acest lucru.

Primarul Ciprian Ciucu a cerut verificarea stațiilor GPL după tragedia de la Crevedia.

„O singură benzinărie din Sectorul 6 are toate certificatele și autorizațiile de funcționare. De asemenea, există 3 stații GPL cărora le lipsesc chiar 8 (din 11) astfel de licențe de funcționare. Singura stație care are toate autorizațiile este OMV Petrom din Str. Virtuții 48. Dar și ea are o problemă: se află la doar la 10 metri de un imobil”, este concluzia controlului făcut de Primăria Sector 6.

„Astfel, echipe formate din polițiști de la Serviciul Mediu, Inspecție Comercială și Disciplina în Construcții au mers timp de trei zile pe teren și au efectuat controale. Au identificat 40 de benzinării și stații GPL deschise și le-au solicitat administratorilor toate documentele și autorizațiile pe care sunt obligați să le dețină pentru a funcționa”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Sectorului 4.