Tot personalul medical din spitale, care are grijă de bolnavi de COVID-19, primește bonusul lunar de risc de 500 euro5Foto1Video© hotnews.ro

Tot personalul medical din spitale, care are grijă de bolnavi de COVID-19, primește bonusul lunar de risc de 500 euro

, 13 știri, 32 vizualizări

Stimulentul de risc pentru personalul medical implicat direct în tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus, un număr de circa 75.000 de cadre medicale, va avea o valoare lunară de 2500 lei (din care se scade impozitul pe venit de 10%). Acest stimulent nu se referă doar la medici, ci și la asistenți, la partea de personal care deservește ambulanțele, la partea de personal paramedical, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Stimulentul de risc pentru personalul medical implicat direct în tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus, un număr de circa "75.000 de cadre medicale, valoare lunară a stimulentului este de 2500 lei. Nu este supus contribuțiilor sociale și nici contribuțiilor asigurărilor de sănătate, singura regula fiscală aplicabilă acestui stimulent este cea aplicabilă la impozitul pe venit, adică 10% din cei 2.500 se reține.

Stimulentul este pentru tot personalul medical, nu se referă doar la medici, ci și la asistenți, la partea de personal care deservește ambulanțele, la partea de personal paramedical", a mai spus Boloș.