Transportatorii amenință cu dublarea costurilor pentru pasageri. Pentru 25 km s-ar plăti 10 lei de persoană2Foto© rfi.ro

Transportatorii amenință cu dublarea costurilor pentru pasageri. Pentru 25 km s-ar plăti 10 lei de persoană

, 4 știri, 53 vizualizări

Potrivit calculelor „Adevărul” un transport cu microbuzul la circa 25 km in nordul Bucureștiului ar costa 10 lei, față de 5 lei în prezent, ceea ce înseamnă că zecile de mii de navetiști care vin la serviciu în Capitală ar fi nevoite să plătească 20 lei/zi, respectiv 400 lei/lună doar pentru microbuz.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), cere Guvernului să țină cont de solicitările transportatorilor de persoane, pentru perioada ulterioară datei de 15 mai 2020. Restricțiile impuse de autorități vor genera creșteri substanțiale ale costurilor, care nu pot fi suportate de transportatori decât cu riscul falimentului. O astfel de situație ar genera haos în România, pentru că nu ar mai funcționa transportul interjudețean, județean.

Regulile de distanțare pe care le propune Guvernul, pentru perioada de după 15 mai, creează mai multe probleme transportatorilor de persoane care deja au probleme financiare, după două luni de „lockdown”, susțin transportatorii afiliați COTAR.