Trei diplomati americani au fost retinuti in Rusia, aproape de orasul inchis Severodvinsk© realitatea.net

Trei diplomati americani au fost retinuti in Rusia, aproape de orasul inchis Severodvinsk

, 6 știri, 17 vizualizări

Potrivit agențiilor de presă TASS și Interfax, care citează ambele o sursă anonimă, trei diplomați americani au fost arestați luni în jurul orei locale 18:00 (15:00 GMT) la ieșirea din tren în gara Severodvinsk. Cei trei diplomați au fost coborâți dintr-un tren în gara Severodvinsk, întrucât nu dispuneau de autorizația necesară pentru a avea acces în acest oraș cu regim închis, acțiunile lor prezentând semne ale unei infracțiuni administrative, indică Interfax în pagina sa electronică.

Conform unei surse anonime, citate de agențiile ruse de presă, după verificarea documentelor cei trei au fost eliberați. Ar fi vorba de trei atașați, între care doi militari, ai Ambasadei americane în Rusia. La solicitarea AFP, ambasada SUA din Moscova nu a reacționat imediat.

Severodvinsk, oraș cu 180.000 de locuitori în care se poate intra doar cu o permisiune specială, găzduiește șantiere navale unde au fost construite cele mai multe dintre submarinele sovietice. Acesta se află la aproximativ 30 de kilometri de baza militară unde a avut loc o explozie cu caracter nuclear la 8 august. Autoritățile ruse au recunoscut, după mai multe zile, că incidentul a avut legătură cu teste vizând 'arme noi'.