Trei hackeri români, arestați după ce au păgubit sute de oameni din Lituania și Estonia1Video© stirileprotv.ro

Trei hackeri români, arestați după ce au păgubit sute de oameni din Lituania și Estonia

, 6 știri, 75 vizualizări

Trei persoane au fost reținute și vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă sub bănuiala că ar fi prejudiciat 600 de clienți ai unor bănci din Lituania și Estonia, cu 200.000 de euro, prin atacuri de tip phishing, a informat, marți, Inspectoratul General al Poliției Române, potrivit Agerpres.

"În urma a patru percheziții efectuate în București, au fost depistate mai multe persoane bănuite că ar fi prejudiciat 600 de victime, clienți ai unor bănci din Lituania și Estonia, cu 200.000 de euro. De asemenea, au fost stopate transferuri frauduloase în valoare de 300.000 de euro. Cercetările au fost efectuate împreună cu autoritățile din Lituania și Estonia, în cadrul unei echipe comune de anchetă, iar acțiunea a beneficiat de suportul EUROPOL și EUROJUST", se precizează în comunicat.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală, au efectuat patru percheziții domiciliare, în București, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.