Tribunalul București cere PSD să spună ct a costat mitingul din 9 iunie3Foto© cotidianul.ro

Tribunalul București cere PSD să spună ct a costat mitingul din 9 iunie

, 7 știri, 10 vizualizări

Tribunalul București a hotărât joi, ca PSD să dezvăluie cât a costat organizarea mitingului împotriva ”abuzurilor” din justiție de pe 9 iunie, decizia venind după o solicitare a jurnalistului Ovidiu Vanghele, fondatorul Centrului de Investigații Media.

Vanghele a povestit pe Facebook, săptămâna trecută, cum a solicitat PSD, în baza legii privind liberul acces la informațiile publice, să spună „cât a costat mitingul (transport, pachetele, apă și distracție pentru participanți)”. Social democrații nu i-au oferit informațiile cerute și, când le-a spus că se va adresa instanței „au răspuns la mișto. Că să mă uit în Monitorul Oficial la anu’, ceva de genu’”, spune jurnalistul.

Ulterior, cu ajutorul avocatei Elenina Nicuț, a dat în judecată PSD, iar astăzi a anunțat că a câștigat în primă instanță, la Tribunalul București. „Mulțumesc instanței de la Tribunalul București, am avut încredere în acest judecator și în modul în care ascultat părțile și a înțeles speța”, scrie Vanghele joi pe Facebook.