Tudorel Toader anunță dotarea tuturor instanțelor de judecată cu echipamente de videoconferință

Tudorel Toader anunță dotarea tuturor instanțelor de judecată cu echipamente de videoconferință© bzi.ro

Tudorel Toader anunță dotarea tuturor instanțelor de judecată cu echipamente de videoconferință

, 10 știri, 34 vizualizări

"În prezent, aproximativ 40% dintre instanțe nu sunt dotate cu astfel de echipamente. La nivelul instanțelor de judecată sistemele de videoconferință sunt folosite atât pentru operațiuni administrative, cât și în cadrul activităților cu specific judiciar cum ar fi videoconferința transfrontalieră (de ex.

audiere de martori) sau videoconferință între instituții ale sistemului judiciar din România (de ex. audiere de persoane private de libertate direct din penitenciar, audiere martori cu identitate protejată etc.).

Utilizarea acestor echipamente la nivelul instanțelor de judecată va contribui la creșterea calității actului de justiție și reducerea costurilor sistemului judiciar, prin utilizarea mijloacelor moderne și eficiente de comunicare la distanță", a scris Toader, pe Facebook.

Dotarea tuturor instantelor de judecata cu echipamente de videoconferinta. Ministerul Justitiei a initiat procedura de achizitie publica pentru dotarea tuturor instantelor de judecata cu echipamente de videoconferinta. Echipamentele care vor fi achizitionate vin in completarea dotarii existente, la nivelul sistemului judiciar. In prezent, aproximativ 40% dintre instante nu sunt dotate cu astfel de echipamente. La nivelul instantelor de judecata sistemele de videoconferinta sunt folosite atat…
Tudorel Toader,
Tudorel Toader face marele anunt: Toate instantele vor fi…