Turist rănit grav în timpul unei drumeții în munții Făgăraș, a fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD2Foto© romaniatv.net

Turist rănit grav în timpul unei drumeții în munții Făgăraș, a fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD

, 9 știri, 17 vizualizări

Un turist aflat într-o drumeție în munții Făgăraș a suferit, sâmbătă dimineață, un accident grav, pentru salvarea lui fiind solicitată intervenția unui elicopter SMURD, a declarat, pentru Agerpres, șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Potrivit acestuia, turistul se afla într-un grup care a plecat în cursul dimineții de la Bâlea Lac spre vârful Negoiu, însă într-o zonă dificilă a alunecat, suferind multiple traumatisme.

"Acest turist făcea parte dintr-un grup de 14 persoane care a plecat de la Bâlea spre vârful Negoiu, dar în zona lacului Călțun a alunecat. Este o zonă foarte, foarte dificilă, zona este prevăzută cu cablu de siguranță, cu balustrade de cablu, pentru a face accesul mai facil. În urma căderii a suferit multiple traumatisme. Din informațiile pe care le avem (...) se pare că e un traumatism cranio-cerebral, starea de conștiență e alterată. Elicopterul SMURD a plecat deja de la Mureș și echipe terestre se deplasează spre locul accidentului", a precizat Adrian David.