Turiști rămași blocați cu mașinile în zona montană a județului Dâmbovița, ajutați de jandarmi, polițiști și salvamontiști3Foto© agerpres.ro

Turiști rămași blocați cu mașinile în zona montană a județului Dâmbovița, ajutați de jandarmi, polițiști și salvamontiști

, 5 știri, 35 vizualizări

Un număr de 40 de turiști rămași cu mașinile blocate din cauza gheții de pe DJ 714 din zona montană a județului Dâmbovița au fost ajutați, vineri, de jandarmii montani, salvamontiști și polițiști, informează Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Dâmbovița.

"Jandarmii montani de la Postul Peștera, salvamontiștii și poliția pentru platoul Padina au acționat pentru sprijinirea și îndrumarea mai multor turiști aflați în dificultate în Munții Bucegi.

Cei 40 de turiști din județele Prahova, Brașov, Constanța și București se deplasau cu cele 20 de autoturisme pe ambele sensuri de mers de pe DJ 714, iar în zona Plaiul Mircei nu au mai putut continua drumul din cauza gheții formate pe carosabil", precizează IJJ Dâmbovița. La fața locului au venit și lucrători ai Societății de Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița și au dat cu material antiderapant.