Tweet al lui Elon Musk, adus ca probă în acuzare la procesul împotriva SpaceX. Departamentul Justiției invocă discriminări4Foto© mediafax.ro

Tweet al lui Elon Musk, adus ca probă în acuzare la procesul împotriva SpaceX. Departamentul Justiției invocă discriminări

, 7 știri, 36 vizualizări

Departamentul de Justiție al SUA a dat în judecată compania de rachete și sateliți SpaceX, deținută de Elon Musk, pentru că ar fi discriminat solicitanții de azil și refugiații la angajare, notează Reuters.

“Procesul susține că, cel puțin din septembrie 2018 până în mai 2022, SpaceX i-a descurajat în mod obișnuit pe solicitanții de zil și refugiați să aplice și a refuzat să îi angajeze sau să îi ia în considerare, din cauza statutului lor de cetățean, încălcând Legea privind imigrația și naționalitatea”, a precizat Departamentul de Justiție, într-un comunicat.

În anunțurile de angajare și în declarațiile publice de-a lungul anilor, SpaceX a afirmat în mod eronat că, în conformitate cu reglementările federale cunoscute sub numele de legi privind controlul exporturilor, SpaceX poate angaja numai cetățeni americani și rezidenți permanenți legali, uneori numiți “deținători de carte verde”, a declarat Departamentul de Justiție.