Ucraina pregătește acorduri bilaterale de securitate cu SUA și alte șase țări4Foto© stirileprotv.ro

Ucraina pregătește acorduri bilaterale de securitate cu SUA și alte șase țări

, 5 știri, 30 vizualizări

„Pregătim șapte noi documente de securitate pentru țara noastră - acorduri bilaterale de securitate - în special, acordul de securitate cu Statele Unite ale Americii, armament, finanțe, cooperare politică - astăzi am lucrat cu echipa la detaliile specifice ale acestor documente, iar pentru unele dintre ele avem deja un text preliminar al acordurilor”, a anunțat președintele Zelenski.

„Fiecare dintre ele ne va sprijini, în acest an și în anii următori, arhitectura de securitate pentru perioada până când vom adera la NATO. Completăm proiectele de acorduri cu oportunități mai puternice pentru Ucraina și pentru securitatea noastră comună cu partenerii noștri. Este clar că se acordă o prioritate specială la tot ceea ce va oferi mai multă protecție împotriva terorii rusești”, a completat președintele ucrainean, potrivit News.ro.

Până în prezent, Ucraina a semnat acorduri bilaterale de securitate cu nouă țări, între care Franța, Regatul Unit și Finlanda, cea mai recentă fiind Letonia. De asemenea, se așteaptă să fie semnat un acord și cu Norvegia.