UE amenință că va suspenda o funcție a aplicației TikTok Lite, deoarece creează dependență© libertatea.ro

UE amenință că va suspenda o funcție a aplicației TikTok Lite, deoarece creează dependență

, 5 știri, 12 vizualizări

Bruxellesul a lansat luni o anchetă privind noua aplicație TikTok Lite și a amenințat că va suspenda începând de joi funcția rețelei sociale chinezești, care recompensează timpul petrecut în fața ecranelor și riscă să crească dependența, potrivit AFP.

Monede virtuale, convertibile în carduri cadou, în schimbul vizionării de videoclipuri... TikTok, deținută de grupul chinez ByteDance, și-a lansat noul serviciu controversat în Franța și Spania la sfârșitul lunii martie. Încurajându-i pe oameni să rămână conectați, acesta ar putea să le întărească în mod periculos dependența față de rețeaua socială.

Comisia Europeană, care acționează în prezent în calitate de câine de pază al UE în domeniul digital, consideră că mecanismul prezintă „riscuri grave pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”. Cu toate acestea, platforma nu a furnizat Bruxelles-ului o evaluare a riscurilor înainte de lansare, în conformitate cu obligațiile care îi revin în temeiul noii legislații privind serviciile digitale (DSA).