UE vrea să iasă din criză taxând companiile mari. Buxellesul analizează posibilitatea de a impune o taxă anuală pentru acces pe piața unică4Foto© money.ro

UE vrea să iasă din criză taxând companiile mari. Buxellesul analizează posibilitatea de a impune o taxă anuală pentru acces pe piața unică

, 11 știri, 54 vizualizări

Planul gândit de Comisia Europeană urmează să fie supus aprobării celor 27 de state membre UE. Pentru a finanța cheltuielile menite să redreseze economiile afectate de criză, Comisia Europeană va împrumuta de pe piață 750 miliarde euro. Reprezentanții Comisiei au propus câteva posibile taxe pentru a ajuta la achitarea datoriei, inclusiv o taxă pentru piața unică. Aceasta ar putea fi aplicată începând cu anul 2024.

"În funcție de modul în care se stabilește taxa, ar putea fi obținuți aproximativ zece miliarde de euro, fără a reprezenta un efort excesiv pentru orice firmă individuală. Zece miliarde de euro este mai puțin de 0,2% din cifra de afaceri generată de operațiunile din UE ale acelor mari companii", a precizat un oficial al Comisiei Europene.

Taxa pentru acces pe piața unică face parte dintr-un pachet de opțiuni de majorare a veniturilor. Acest pachet mai include o taxă pe carbon, venituri din extinderea schemei de tranzacționare a emisiilor de poluare și o taxă pe companiile digitale.